Traian Băsescu participă la Consiliul European de primăvară care trasează următoarele direcţii ale UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu
Preşedintele Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu participă astăzi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European de primăvară, principalele teme de discuţie fiind Strategia "Europa 2020 " şi summitul dedicat schimbărilor climatice ce va fi organizat în noiembrie la Calcun.

Şeful statului a declarat, înaintea plecării la Bruxelles, că Strategia "Europa 2020 " este "un punct cu miză extraordinar de mare" pentru că reprezintă "continuarea strategiei Lisabona şi practic prefigurarea obiectivelor UE pentru următorii 10 ani".

Principalele obiective ale strategiei sunt legate de creşterea ratei de ocupare a  populaţiei cu vârste cuprinse între 20 şi 64 de ani până la cel puţin 75% în următorii 10 ani, dar şi stimularea cercetării prin alocarea de 3% din PIB-ul mediu al UE. "Fără cercetare, Uniunea Europeană îşi poate pierde competitivitatea pe pieţele globale", a afirmat Băsescu.

În ceea ce priveşte summitul dedicat schimbărilor climatice ce va fi organizat în noiembrie la Calcun, reprezentanţii celor 27 de state membre ale Uniunii vor încerca să identifice noi linii de acţiune ale UE pentru etapele următoare de dezvoltare în această problemă.

Pe agenda discuţiilor mai sunt înscrise şi obiectivele Uniunii pentru reuniunea G20 de la Toronto (26-27 iunie 2010), precum şi menţinerea competitivităţii economice a UE.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite