Comentarii acide în presa germană: Suntem în criză şi românii vor să adere la euro!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

,,Grecia este la pământ, Italia este îndatorată până peste cap, iar acum şi asta. În mijlocul crizei românii vor să adere la euro în 2015", titrează cotidianul german ,,Bild". Tabloidul îşi roagă cititorii să comenteze online ce păre au despre intenţia României de adera la zona euro peste patru ani. Reacţiile pe forumul publicaţiei sunt extrem de ,,colorate".

Cele mai multe cotidiene germane relatează neutru despre anunţul făcut de preşedintele Traian Băsescu, joi, la Berlin, conform căruia România vrea să adopte euro în 2015. Ele amintesc însă că anunţul a fost făcut ,,în mijlocul" sau ,,în ciuda" crizei din zona euro şi că Angela Merkel, cancelarul german, şi exprimat ,,tot respectul" pentru eforturile României de a-şi echilibra bugetul.

Printre săracii Europei

Tabloidul ,,Bild" aminteşte însă că în acest moment ,,Grecia este la pământ, Italia este îndatorată până peste cap, iar acum şi asta. În mijlocul crizei românii vor să adere la euro în 2015,,. Publicaţia aminteşte că din punctul de vedere al puterii de cumpărare România este a doua cea mai săracă ţară din Europa.

O ţară cu credite la FMI şi corupţie

,,În timpul crizei financiare România a înregistrat dificultăţi, FMI şi UE fiind nevoite să o ajute cu un împrumut de miliarde de euro", notează ,,Bild". Cotidianul german mai aminteşte că cea mai mare problemă a României este corupţia, semnalată şi în raportul Comisiei Europene din iulie.

Traian Băsescu şi Angela Merkel şi-au afirmat puternicul angajament european în cadrul întrevederii

La invitaţia ,,Bild" de a comenta intenţia României de a adopta euro au răspuns peste 500 de cititori. Câteva zeci au şi comentat pe forumul online al ziarului. Mulţi dintre aceştia o critică pe Angela Merkel şi mulţi au cuvinte prea puţin laudative la adresa României.

,,Jucătorii de alba-neagra ne mai lipseau"

,,Cred că voi emigra din Germania. Situaţia devine de nesuportat", comentează un cititor. ,,România, nu-ţi face griji! Doamna Merkel a pregătit pentru întreaga lume o umbrelă (un colac de salvare), pentru că are, aici, în Germania, o autoservire care se numeşte plătitor de impozite", comentează un alt forumist.

,,Jucătorii de alba-neagra ne mai lipseau. Este cumva cerşitul o ramură a economiei?" se întreabă un alt cititor al ,,Bild". ,,Primim bucuroşi şi SUA în zona euro", ,,Până aderă România, zona euro se va rupe şi vor avea loc revolte", ,,De ce să nu întrebăm şi Africa dacă vrea să adere la euro. Cred că ar fi ok", mai comentează cititorii ,,Bild".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite