Tinerii basarabeni se mobilizează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii basarabeni  se mobilizează
Tinerii basarabeni se mobilizează

Organizaţiile de studenţi basarabeni din România au transmis ieri cetăţenilor moldoveni stabiliţi în ţara noastră şi celor de peste Prut să meargă să voteze la alegerile anticipate din 29 iulie. Aceştia îşi îndeamnă conaţionalii să aleagă oricare partid de opoziţie, optând astfel pentru orientarea Republicii Moldova către vest.

Mai citeşte şi:

Ziarul de Gardă: Un avion rusesc a adus scuturi şi bastoane în R. Moldova
R. Moldova primeşte un miliard împumut din partea Chinei
Moldova, poligon pentru fraude electorale


În privinţa derulării procesului electoral în România, studenţii sunt nemulţumiţi că nu pot vota decât la Bucureşti, la ambasadă şi la consulat, spre deosebire de scrutinele din 2001 şi 2005, când au fost organizate mai multe secţii de votare.

„Solicităm Guvernului şi Ministerului Transporturilor să asigure gratuitate pe tren pentru cetăţenii moldoveni care vin să voteze în Capitală la 29 iulie“, a precizat Sergiu Răcilă, vicepreşedintele Organizaţiei Studenţilor Basarabeni din Bucureşti. Asta şi pentru că, date fiind evenimentele recente de la graniţă, studenţii moldoveni nu mai merg acasă pentru a vota, a adăugat el.

O altă nemulţumire a tinerilor este legată de ziua de desfăşurare a alegerilor. „29 iulie cade într-o miercuri. În Republica Moldova este zi liberă, dar cei peste 600.000 de moldoveni plecaţi legal la lucru în străinătate nu vor avea posibilitatea să-şi exprime votul“, a spus Sergiu Răcilă.

Ieri a fost dat publcităţii un nou sondaj de opinie, al Asociaţiei Sociolgilor şi Demografilor din Republica Moldova. Potrivit acestuia, în urma alegerilor anticipate din 29 iulie, noul Parlament ar putea fi format din şase partide politice. Comuniştii (PCRM) ar obţine 38,5%, urmaţi de Partidul Liberal (PL) cu 17,7%, Partidul Liberal Democrat din Moldova cu 12,8%, Partidul Democrat (PD) cu 12,6%, Alianţa Moldova Noastră (AMN) cu 9,8% şi Partidul Social-Democrat (PSD) cu 6,1%. Restul partidelor ar acumula sub 3% din voturi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite