Tinerii din Scoţia îl confundă pe Hitler cu un antrenor de fotbal german

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii din Scoţia îl confundă pe Hitler cu un antrenor de fotbal german
Tinerii din Scoţia îl confundă pe Hitler cu un antrenor de fotbal german

Unul din 20 de copii din Scoţia crede că Hitler a fost antrenorul echipei de fotbal a Germaniei, aşa cum indică rezultatele unui studiu difuzat de o asociaţie a veteranilor, în timp ce 6 la sută cred că Holocaustul reprezintă comemorarea sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial, relatează Agerpres.

Studiul, sub forma unui chestionar cu răspunsuri multiple, a fost realizat pe un eşantion de 2000 de copii, cu ocazia apropiatei zile a aniversării armistiţiului de la 11 noiembrie 1918, care a pus capăt Primului Război Mondial.

Din sondaj reiese faptul că majoritatea copiilor intervievaţi au cunoştinţe sumare despre cele două războaie mondiale, în timp ce marea majoritate ignoră complet esenţialul. Conform sondajului, 77 la sută din copii cu vârste între 9 şi 15 ani ştiu că Hitler era liderul partidului nazist, în timp ce 13,5 la sută cred că acesta a descoperit conceptul de gravitaţie în 1650, iar 5 la sută sunt convinşi că Hitler era antrenorul echipei germane de fotbal.

În schimb, 61 la sută din copii intervievaţi ştiau că dr. Joseph Goebbels era şeful propagandei naziste, în timp ce 21 la sută cred că el era "un evreu celebru, care a scris un jurnal intim". Totodată, 14 la sută cred că el era ministrul britanic al apărării la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.

Dacă 85 la sută din copii intervievaţi ştiau ce este Holocaustul, 6 la sută dintre ei credeau că este vorba de comemorarea sfârşitului războiului, în timp ce 15 la sută din copii participanţi la sondaj considerau că Auschwitz era un parc de distracţii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite