Ţiganii formează minoritatea cea mai discriminată din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu realizat de Agenția Drepturilor Fundamentale (FRA) a Uniunii Europene arată că ţiganii au suferit cele mai multe acte de discriminare în ultimul an.

Raportul ”EU-MIDIS” al Agenţiei Drepturilor Fundamentale (FRA), prezentat ieri la întâlnirea miniştrilor europeni de la Cordoba, a arătat că țiganii formează minoritatea cea mai discriminată din Europa, anunţă ziarul ”El Mundo”. Aceţtia se află chiar înaintea arabilor şi a evreilor. Studiul a fost realizat de FRA pe 25.000 de țigani din Europa şi a fost comandat chiar de Comisia Europeană.

Conform directorului FRA, Morten Kjaerum, ”75% din țigani au fost discriminaţi în ultimul an în cel puţin 11 ocazii în diverse domenii de activitate precum accesul la locuinţă, educaţie, sănătate sau piaţa muncii şi, cu toate acestea, ei nu au apelat la autorităţi pentru a depune plângere”.

Unul din patru ţigani intervievaţi a declarat că a fost victima unei agresiuni, ameninţări sau acuzaţii grave, cel puţin o dată în ultimele 12 luni. De asemenea, unul din cinci ţigani a fost victima unui act de natură rasială, cel puţin o dată. Pe de altă parte, între 66% şi 92% din ţigani (în funcţie de ţară) nu a reclamat în instanţă vreuna dintre experienţele trăite.

Vezi pe Adevarul.es ce măsuri se pot lua pentru apărarea drepturilor acestei minorităţi



Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite