Tensiuni în Atena, după ce şoferii de camioane au fost obligaţi să renunţe la grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o grevă de trei zile, transportatorii de marfă au fost somaţi de Guvernul grec să renunţe la proteste, ceea ce a stârnit tensiuni în Atena.

Greviştii au aruncat cu pietre şi sticle de plasic în clădirea Ministerului de Transport, determinând intervenţia poliţiei cu gaze lacrimogene.

Guvernul a emis, joi, un ordin de urgenţă către şoferii de camioane, ameninţând cu sancţiuni severe, inclusiv ridicare licenţelor, dacă aceştia refuză să-şi reia activitatea.



La grevă au participat şi operatorii cisternelor care aprovizionează benzinăriile, ceea ce a dus la o criză de combustibil în întreaga ţară. Staţiile de benzinărie din Atena au rămas fără combustibil, iar în cele care mai au provizii sunt cozi interminabile. De asemenea, magazinele şi fabricile au rămas fără marfă, iar o mare parte din populaţie a fost nevoită să-şi amâne planurile de concediu.

image


Rezervările turiştilor au fost, de asemenea, afectate din cauza grevei, mii de persoane din Rusia, Bulgaria sau Serbia care călătoresc cu maşina, rămânând blocate în nordul Greciei,  potrivit CNN.

În Grecia, aproximativ 33.000 de şoferi deţin licenţă pentru conducerea camioanelor. Aceştia au intrat în grevă după ce Guvernul şi-a anunţat planurile de a elibera noi licenţe.

Guvernul elen este obligat să facă aceste modificări ca urmare a condiţiilor impuse de Uniunea Europeană şi FMI, în urma împrumutului.

image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite