Val de sinucideri la France Telecom

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Val de sinucideri la France Telecom
Val de sinucideri la France Telecom

Grupul francez de telecomunicaţii, France Telecom, se confruntă cu o problemă neaşteptată.

Spre deosebire de colegii lor din alte două companii de telefonie din Hexagon, angajaţii France Telecom încearcă să-şi rezolve problemele nu sechestrându-i pe directori, ci curmându-şi propria viaţa.

În ultimul an şi jumătate, 22 de salariaţi ai operatorului de telefonie s-au sinucis. Astfel, un angajat de 52 de ani al filialei din Masilia s-a sinucis la 1 iulie,  notând în biletul de adio că la acest gest l-au dus „orele suplimentare“ şi „conducerea, care acţionează prin metode teroriste“.

Joi, un tehnician al aceleiaşi companii şi-a înfipt cuţitul în burtă, în timpul întâlnirii dintre muncitori şi Administraţie, când a aflat că va fi retrogradat. Din fericire, lovitura de cuţit nu i-a afectat organele vitale şi a supravieţuit, fiind în prezent spitalizat.

În ultimele 45 de zile, alţi şase angajaţi ai France Telecom şi-au curmat viaţa. Administraţia companiei a promis că va îmbunătăţi programul de asistenţă medicală pentru salariaţi şi a demarat negocieri cu sindicatele pe marginea măsurilor ce ar trebui iniţiate pentru a contracara stresul în câmpul muncii.

După ultima sinucidere, sindicatul CFDT a afirmat că există o legătură directă între astfel de drame şi metodele de management ale France Telecom, un grup în plină restructurare, confruntat cu pierderea monopolului în Franţa.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite