Taxele din Grecia, colectate de funcționari europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Propunerea aparține comisarului Günther Oettinger. Germanul vrea ca funcționarii europeni să se ocupe și de privatizarea companiilor grecești.

Comisarul european pentru Energie, Günther Oettinger, consideră că autoritățile de la Atena nu au obținut rezultate prea bune în îmbunătățirea procesului de colectare a taxelor și impozitelor. Soluția la această problemă ar fi ca funcționarii europeni să se ocupe de colectarea taxelor. "Ei ar putea acționa fără a fi sensibili la proteste", a declarat politicianul creștin-democrat pentru cotidianul "Bild".

"Cine pretinde solidaritate din partea altor state, trebuie să fie pregătit să renunțe temporar la o parte din suveranitate", a mai spus Oettinger. El s-a referit în special la suveranitatea bugetară.

Atena, în zona euro

Tot funcționarii europeni ar trebui să se ocupe și de privatizările demarate recent în cadrul măsurilor de reducere a deficitului bugetar și a datoriei publice. Pe de altă parte, comisarul pentru Energie respinge propunerea excluderii Greciei din zona euro, întrucât ar separa Europa și ar da un semnal prost piețelor, acela că UE nu poate stabiliza o țară mică.

Citește și:

Uniunea Europeană şi „resetarea Greciei"

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite