Tatăl lui Mohamed Merah a angajat o avocată pentru procesul împotriva poliţiei franceze Raid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mohamed Merah, asasinul de la Toulouse
Mohamed Merah, asasinul de la Toulouse

O avocată algeriană Zahia Mokhtari a anunţat, miercuri, că a fost înzestrată de Mohamed Benalal Merah cu aducerea în faţa justiţiei franceze a procesului împotriva Raid, o unitate specială a poliţiei franceze, pentru asasinarea fiului său care a ucis şapte persoane în Franţa, relatează AFP.

"Merah s-a prezentat ieri (marţi) la cabinetul nostru din Alger pentru a ne solicita formal să dăm în judecată serviciile de securitate franceze (Raid) pentru că nu au respectat procedura în timpul tentativei de interpelare a lui Mohamed Merah şi pentru asasinatul său", a declarat Mokhtari.

"Merah consideră că fiul său a fost asasinat. El ne-a solicitat să depunem plângere împotriva serviciilor de securitate franceze", a declarat ea. "Vom începe procedurile după înmormântare".

Mokhtari a precizat că o convenţie semnată între Franţa şi Algeria autorizează avocaţii celor două state să pledeze în faţa tribunalelor respective.

Avocata este cunoscută în Alger pentru că a câştigat în 2005 un proces în faţa tribunalului din Memmengen (Germania) pentru apartenenţa la Al-Qaida a unui algerian, Ibrahim Badaui, care a fost eliberat şi repatriat în Algeria. Mai târziu, ea a anulat în 2008 o condamnare la moarte în absenţă a lui Badaui.

Mohamed Merah, în vârstă de 23 de ani, a fost ucis la 22 martie în cadrul unei intervenţii a poliţiştilor unităţii de elită Raid în apartamentul său din Toulouse (sud-vest). Acesta ucisese la 11, 15 şi 19 martie şapte persoane: trei paraşutişti precum şi trei elevi şi un profesor de la o şcoală evreiască în Toulouse şi în oraşul vecin Montauban, informează Mediafax

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite