Patru români au perturbat circulaţia feroviară a aproape 120 de TGV-uri, în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru români au dat peste cap traficul feroviar din Franţa, după ce au furat, sâmbătă după-amiază, cabluri electrice de trei kilometri lungime, în apropiere de Lille. Circulaţia a 120 de trenuri de mare viteză cu aproximativ 35.000 de pasageri a fost pertubată pentru mai bine de 17 ore.

Publicaţia "La Voix du Nord" relatează evenimentul de sâmbătă care a afectat traficul feroviar al trenurilor TGV din nordul ţării.

Pentru opt euro câştigaţi din vânzarea unui kilogram, cei patru români au sustras, în total, trei kilometri de cablu aferent unei secţiuni de 300 de metri de cale ferată.

Hoţii, cunoscuţi deja pentru antecedentele lor penale, au ajuns în arestul poliţiei în noapte de sâmbătă spre duminică, în jurul orei locale 02.00 (03.00 ora României).

Fapta românilor a generat perturbări în programul feroviar a 118 trenuri de mare viteză. Fiecare TGV a avut întârzieri de 15-20 de minute, circulaţia pe căile ferate franceze reintrând în normalitate abia la 17 ore după sustragerea firelor.

Compania feroviară SNCF a atras atenţia că "este cel de-al 36-lea furt de cabluri de la începutul anului".

Citeşte despre prada de 30 de tone de cabluri electrice a altor români care au vandalizat secţiuni de cale ferată din Franţa

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite