Sute de persoane protestează la Madrid faţă de măsurile de austeritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest la Madrid
Protest la Madrid

Câteva sute de persoane au protestat la Madrid împotriva austerităţii, denunţând responsabilitatea băncilor şi a politicienilor în recesiunea care îi afectează, relatează AFP.

Aproape o mie de manifestanţi s-au adunat pe bulevardul care duce la gara Atocha şi au scandat sloganuri ca: Bancheri, afară de la putere!” sau “Fără muncă, fără domiciliu şi fără frică!”.

Este primul protest al acestei toamne în capitala spaniolă şi cel mai recent dintr-o serie de manifestaţii din decursul anului care au redus salariile, au crescut impozitele şi au afectat mai ales oamenii săraci, potrivit manifestanţilor.

Este furt!”, declară Emilia Fernandez, o protestatară în vârstă de 58 de ani, asistentă socială de profesie, al cărei salariu a fost redus cu şapte procente. “Nouă ne-au tăiat salariile, dar nu au făcut la fel cu ale politicienilor”, a continuat ea.

Manifestaţiile au fost exacerbate de posibilitatea ca Spania să solicite o garanţie internaţională pentru a-şi putea plăti datoriile.

Nu e vorba de o garanţie, ci de un cadou pentru politicieni care le va permite să ne controleze şi să ne fure mai bine”, crede Emilia Fernandez.

Manifestaţia de sâmbătă a fost organizată de Mişcarea 15 mai, formată în 2011, în urma valului de proteste care a izbucnit la Madrid.

Manifestanţii s-au oprit în faţa ministerului Sănătăţii pentru a protesta faţă de reducerea bugetului sănătăţii. Aceştia şi-au exprimat intenţia de a se opri şi în faţa altor locaţii oficiale de pe traseul Puerta del Sol, centrul simbolic al mişcării.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite