Suspecţii de gripă porcină vor fi opriţi să urce în avion în M. Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspecţii de gripă porcină vor fi opriţi să urce în avion în M. Britanie
Suspecţii de gripă porcină vor fi opriţi să urce în avion în M. Britanie

Companiile au hotărât astăzi să pună în practică recomandările Ministerului britanic al Sănătăţii, ce sfătuieşte pasagerii care par să fi fost contaminaţi cu virusul A(H1N1) să-şi amâne călătoria cu avionul până când simptomele gripei vor dispărea.

"Dacă avem îndoieli cu privire la un pasager sau dacă unul dintre ei este îngrijorat, dispunem de un serviciu medical disponibil 24 de ore din 24, pe care îl folosim pentru a da sfaturi personalului", a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei British Airways. "Personalul va vorbi cu pasagerul şi va fi evaluată capacitatea sa de a călători cu avionul. (...) Au existat câteva cazuri în care am sfătuit pasageri să nu zboare, din cauza diagnosticului sau simptomelor lor", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Niciun pasager care a fost sfătuit să-şi amâne plecarea nu a refuzat să se conformeze, a subliniat ea.

Compania Virgin Atlantic a luat aceeaşi iniţiativă. "Dacă există semne că ceva nu este în regulă, fie că e vorba despre o tuse puternică, fie de strănuturi puternice, dacă oamenii par să nu se simtă bine sau au temperatură, personalul aeroportului va chema o echipă medicală pentru a primi mai multe sfaturi", a explicat Paul Charles, directorul departamentului de comunicare al companiei. "Dacă echipa medicală crede că sunt motive pentru a nu zbura cu avionul, pasagerului i se va cere să prezinte un certificat medical care să ateste că este apt să călătorească, iar atunci va fi îmbarcat în următorul avion disponibil pe cheltuiala noastră", a adăugat Charles.

În total, 29 de persoane au murit în Marea Britanie după ce au contractat virusul A(H1N1), aceasta fiind ţara cu cel mai mare număr de decese din Europa şi unul dintre statele cele mai afectate de gripă porcină în lume.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite