Studiu: Jumătate din soldaţii britanici depăşesc limita de greutate, iar unul din 10 este obez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obezitatea loveşte şi armata britanică. Potrivit unui studiu realizat de Ministerului Apărării din Marea Britanie, jumătate dintre soldaţii depăşesc limita de greutate pentru înălţimea pe care o au, iar o zecime dintre ei sunt de-a dreptul obezi. Procentule ste unul asemănător şi pentru trupele americane şi germane, informează Daily Mail.

Armata cu greutate. Asta arată un studiu realizat de Ministerul Apărării din Marea Britanie, potrivit căruia 57% dintre soldaţi au mai multe kilograme decât le-ar permite înălţimea, iar 12% dintre bărbaţii şi femeile care activează în armata Regatului sunt de-a dreptul obezi.

Studiul a fost realizat de maiorul Paul Sanderson care are o experienţă în armata britanică de 27 de ani. El a studiat masa corporală a peste 50.000 de soldaţi, şi a ajuns la concluzia că este imposibil ca dezvoltarea unei mase musculare să explice greutatea peste limită a soldaţilor.

Cercetătorul îşi exprimă astfel îngrijorarea eficienţei trupelor britanice, în condiţiile în care peste jumătate dintre soldaţi nu sunt în formă maximă.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite