VIDEO Francezii, divizaţi în legătură cu revenirea în politică a lui Strauss-Kahn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape jumătate din francezi susţin revenirea fostului director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, pe scena politică după punerea sa în libertate, vineri, în dosarul penal în care este acuzat că ar fi violat o cameristă a unui hotel din New York.

49% din cetăţenii Franţei sunt favorabili revenirii lui Dominique Strauss-Kahn în politică, comparativ cu 45% care nu doresc acest lucru, arată un un sondaj Harris Interactive, solicita de "Le Parisien" şi citat de publicaţia "Le Figaro".

Citeşte şi:
Camerista despre DSK: „Tipul are o groază de bani. Ştiu ce fac"

În rândul simpatizanţilor de stânga, 60% din persoanele intervievate speră ca fostul director al Fondului Monetar Internaţional să revină în politică, faţă de 38% care au o părere contrară.

În rândul adepţilor declaraţi ai Partidului Socialist (PS), opiniile favorabile sunt în proporţie de 65%, faţă de 33% care se opun. Sondajul a fost realizat online începând cu 1 iulie, ora 20.00, şi până la 2 iulie, pe un eşantion de 1.000 de persoane cu vârste peste 18 ani.

Procentele intervin odată cu punerea lui Strauss-Kahn în libertate, pe propria răspundere, în dosarul în care este acuzat de agresiune sexuală de către Nafissatou Diallo, o cameristă a hotelui Sofitel din New York, unde a fost cazat fostul şef al FMI.

Presa internaţională a scris despre pierderea credibilităţii victimei, ea fiind suspectată că ar fi practicat prostituţia şi că l-ar fi reclamat pe Strauss-Kahn din interese financiare.

Potrivit publicaţiei americane "The New York Post", femeia ar fi întreţinut relaţii sexuale consensuale cu oficialul francez, pe care îi acuză de agresiune sexuală pentru a obţine bani. Ba mai mult, anchetatorii au indicii că Diallo ar fi făcut parte dintr-o reţea de prostituţie şi că ar fi fost angajată la hotel Sofitel tocmai pentru oferi servicii sexuale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite