Staţiuni montane din Europa, izolate din cauza ninsorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe staţiuni turistice de schi din Europa sunt izolate din cauza ninsorilor abundente care au făcut impracticabile drumurile, căile ferate şi aeroporturile, informează Daily Mail în ediţia online.

În Alpi, peste 1.000 de turişti britanici au fost izolaţi în oraşul austriac Ischgl după ce un strat de trei metri de zăpadă s-a depus în doar 48 de ore. Acestora li se adaugă cei din staţiunile Galtur, St Anton şi Arlberg.

Cele mai afectate regiuni sunt vestul Austriei şi sudul Elveţiei, unde au fost ninsori caracterizate ca fiind "o dată la zece ani".

Vânturile alpine şi cantităţile impresionante de zăpadă căzută au atras atenţia Comisiei pentru Avalanşe, aceasta monitorizând situaţia.

Aproximativ 76.000 de gospodării, hoteluri, pensiuni şi case de vacanţă din Alpi s-au confruntat cu întreruperi de curent electric cauzate de viscol şi avalanşe.

"Această iarnă a trecut de la 0 la 100", a declarat directorul unei staţiuni montane, referindu-se la faptul că în urmă cu câteva săptămâni vremea era călduroasă pentru această perioadă a anului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite