Spaniolii se plâng că au prea multe autostrăzi şi cer să nu se mai facă altele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce România dispune de cei mai puţini kilometri de autostradă din UE, în Spania, liderul european la acest capitol, se cere oprirea construcţiei de noi autostrăzi.

Spania este ţara din Europa cu cei mai mulţi kilometri de autostradă: peste 13.500. Multe din aceste autostrăzi sunt însă foarte puţin circulate, ceea ce face ca la unele ore ale zilei să fie complet pustii, informează siteul WWF.
Cu toate acestea, Planul Strategic de Infrastructură şi Transport (PEIT, în spaniolă) are în proiect sau în construcţie şi mai multe autostrăzi. De aceea, cele mai importante organizaţii ecologiste din Spania cred că e timpul ca, profitând de criza financiară, proiectele de construire de noi autostrăzi să fie sistate, pentru a economisi bani publici. Aceştia ar putea fi redistribuiţi în alte domenii, unde ar fi "mai necesari", cum ar fi recondiţionarea şoselelor existente deja sa modernizara transportului public. "Prietenii Pământului", "Ecologiştii în acţiune", GreenPeace, SEO/Birdlife şi WWF (World Wide Fund for nature) au înaintat o cerere scrisă Guvernului Spaniei, prin care îi cer sistarea şantierelor noilor autostrăzi.

"Sunt nerentabile şi distrug ecosisteme protejate"

Principalele organizaţii ecologiste au adus ca argument analiza Ministerului Dezvoltării din Spania, care spune: "În ţara noastră s-au construitt multe autostrăzi, fără a se efectua studii preliminare de utilizare, rentabilitate şi costuri de întreţinere sau necesitatea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră".

Vezi pe adevarul.es care e numărul minim de vehicule ce trebuie să tranziteze într-o zi o autostradă ca aceasta să devină rentabilă

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite