Spania vrea reforma pieţei muncii/ Se pregătesc noi majorări de taxe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spania doreşte să prezinte în perioada următoare o reformă crucială a pieţei muncii şi nu exclude adoptarea de noi măsuri pentru a ţine deficitul sub control, a anunţat vicepremierul spaniol Maria Teresa Fernandez De la Vega.

La o întrebare legată de o posibilă majorare a taxelor pentru cei cu bani, ea nu a exclus această variantă.

"Cei care sunt mai înstăriţi pot contribui mai mult. Evaluăm situaţia, nimic nu este exclus", a spus  Maria Teresa Fernandez De la Vega.

Presa spaniolă a avertizat că guvernul ar putea fi tentat să majoreze taxele pentru persoanele înstărite pentru a împăca aripa de stânga a guvernului socialist şi pentru a stopa criticile împotriva planului de austeritate în valoare de 15 miliarde de euro. Planul de măsuri are ca obiectiv reducerea cheltuielilor sociale.

Economia Spaniei a ieşit dintr-o recesiune care a durat aproape doi ani, chiar dacă rata şomajului a trecut de 20 de procente, la începutul lui 2010.

Potrivit Agerpres, anul trecut Spania a înregistrat al treilea mare deficit bugetar din zona euro, iar costurile de creditare au crescut. Acest lucuru a determinat autorităţile de la Madrid să demareze un program de austeritate ce include reducerea cu cinci procente a salariilor funcţionarilor şi majorarea TVA-ului de la 16% la 18%.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite