Spania s-a îmbrăcat în albastru pentru a saluta noul an și preşedinţia UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spania s-a îmbrăcat în albastru pentru a saluta preşedinţia UE
Spania s-a îmbrăcat în albastru pentru a saluta preşedinţia UE

La scurt timp după intrarea în Noul An, Spania a salutat începerea mandatului său la preşedinţia Uniunii Europene iluminând în albastru, culoarea steagului european, edificii emblematice din întreaga ţară. Spania deţine pentru a patra oară preşedinţia Consiliului de Miniştri al Uniunii Europene.

Potrivit cotidianul spaniol El Pais, citat de Agerpres, Poarta Alcala, Palatul Regal, Teatrul Regal şi Turnul Picasso, din Madrid, Apeductul din Segovia, Arcul lui Traian din Merida, Turnul lui Hercules din La Coruna, Castelul Bellver din Palma de Mallorca, Turnurile Quart din Valencia, Turnul Agbar din Barcelona, Auditoriul Alfredo Kraus din Las Palmas de Gran Canaria şi monumentul Cortes de Cadiz din capitala provinciei Cadiz s-au îmbrăcat în albastru.

Un moment aparte s-a petrecut la Puerta del Sol din Madrid, unde s-a putut vedea un montaj special de sunet şi lumină, după ce orologiul de la Casa de Correos a anunţat Noul An. Clădirea a fost inundată de o lumină albastră, după care, pe o cortină de aceeaşi culoare, s-au format cele 12 stele aurii ale steagului european şi a apărut inscripţia: "Preşedinţia spaniolă a Uniunii Europene".

Spectatorii au putut urmări focuri de artificii şi efecte sonore ce au însoţit o serie de imagini ale unor locuri emblematice din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, începând cu Partenonul grec. Desfăşurarea drapelului Spaniei şi acordurile Imnului Bucuriei au încheiat spectacolul.

Preşedintele guvernului spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, speră ca această preşedinţie să confirme forţa politicii externe spaniole. "Vom întări Europa, Spania în UE şi în lume", a spus Jose Luis Rodriguez Zapatero, într-o recentă conferinţă de presă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite