Spania: Un grup de tineri, lovit din plin de un tren / Cel puţin 12 morţi şi 13 răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa, după ce un tren de pasageri de mare viteză din Spania a lovit din plin un grup de petrecăreţi, care traversa calea ferată, relatează AFP.

Alte 13 persoane au fost rănite în accidentul din Barcelona, ce s-a petrecut la 23.30, ora locală. Potrivit presei locale, cei care s-au angajat în traversarea căii ferate fără a se asigura erau în mare parte tineri, ce participau la sărbătoarea de San Juan, care se celebrează în fiecare an la 23 iunie în Catalonia cu petarde, concerte şi dansuri, a precizat agenţia Europa Press.

Tinerii au ajuns în staţia Castelldefels Playa cu un alt tren şi au ales să traverseze calea ferată pentru a ajunge pe plaja din apropiere, chiar dacă staţia era dotată cu pasaj pietonal.

Un martor, Fernando Ortega, a povestit că trenul la bordul căruia sosiseră tinerii era plin şi au coborât mulţi pasageri.

"Majoritatea a decis să treacă peste liniile de cale ferată pentru a traversa gara", a adăugat el.

Atunci a venit trenul rapid Alicante-Barcelona şi a lovit mulţimea.

Potrivit Ministerului de Interne, linia ferată a fost închisă în urma accidentului, iar zeci de echipaje de poliţie, medici şi pompieri s-au deplasat la faţa locului. Niciun pasager al trenului de mare viteză nu a fost rănit, a declarat Ministerul de Interne.

Potrivit postului naţional de radio din Spania, aceasta este cea mai gravă catastrofă feroviară din ţară de la cea din iunie 2003, când 19 persoane au murit în urma coliziunii dintre un tren de pasageri şi un marfar la Chinchilla (sud-est).

Vezi pe adevarul.es mai multe detalii despre accidentul petrecut aseară.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite