Spania: 17 persoane rănite în atentatul cu bombă dintr-un campus universitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şaptesprezece persoane au fost rănite uşor joi dimineaţă în explozia unei maşini-capcană într-o parcare din campusul Universităţii Navarra, din Pamplona, au anunţat surse din cadrul instituţiei şi al guvernului regional, citate de AFP.

O maşină capcană a explodat în această dimineaţă în parcarea Facultăţii de Jurnalism din Cadrul Universităţii Navarra, din oraşul Pamplona, Spania după cum relatează postul naţional de radio spaniol.

Atentatul s-a produs la ora 11:10, ora locală. Au fost afectate câteva maşini aflate in apropiere.

Respectiva parcare era singura din cadrul Universităţii de Navarra care nu avea un sistem de securitate.

În această universitate s-a mai produs un atentat al gruparii teroriste ETA, in anul 2002.

Atentatul de azi din cadrul Universităţii Navarra este al şaselea atentat. Toate atentatele s-au soldat cu importante pagube materiale. Primul atentat împotriva Universitatii Navarra a avut loc pe data de 4 octombrie 1979.

Pe 12 iulie 1980, teroriştii au pătruns în Edificiul Central unde au lăsat un puternic artefact exploziv care a cauzat pagube materiale importante. După numai un an, pe 24 iulie 1981, au fost introduse alte câteva bombe, tot în edificiul central, provocând numeroase pagube materiale. La cel de-al patrulea atentat au explodat trei bombe, iar una a fost desamorsată.

Universitatea Navarra din oraşul Pamplona datează din anul 1952, fiind construită de fundatorul Opus Dei, Jose María Escribá de Balaguer.

Atentatul de astazi nu a fost revendicat până la această oră de nicio grupare terrorista, deşi presa spaniolă consideră că există o legătură între arestările recente a unor membri ETA şi atentatul de la Universitate. La începutul acestei săptămâni, Poliţia Naţională spaniolă a reţinut patru presupuşi terorişti ETA (trei chiar în Pamplona şi unul în Valencia). Poliţiştii au găsit şi materie prima utilizată la fabricarea de explozibili, detonanţi şi două revolvere. Se banuieşte că cei arestaţi pregăteau un atentat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite