Spania: Un profesor israelian a fost agresat înntr-un campus din Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un profesor israelian a fost agresat, luni, într-un campus din Madrid, de un grup de tineri manifestanţi propalestinieni, incident condamnat dur de ambasada Israelului în Spania, relatează AFP.

Potrivit presei spaniole, aproximativ 200 de tineri s-au adunat luni pentru a bloca o reuniune israeliano-spaniolă pe tema energiilor regenerabile, organizată la Universitatea autonomă din Madrid.

Scopul tinerilor era să protesteze faţă de raidul israelian care a vizat la 31 mai flotila umanitară propalestiniană care se îndrepta spre Fâşia Gaza.

Protestatarii au boicotat trei reprezentanţi israelieni care s-au adăpostit într-un vehicul al poliţiei municipale. Au spart geamurile maşinii şi l-au rănit la cap pe profesorul israelian Eytan Levy. Reuniunea a fost într-un final suspendată.

Manifestanţii strigau sloganuri precum "Asasinii! Afară din Gaza!" şi "Libertate pentru poporul palestinian".

Ambasada Israelului în Spania a condamnat "agresiunea şi tentativa de boicotare a unei reuniuni cu caracter ştiinţific".

"Universitatea trebuie să fie un forum deschis, de gândire, de dezbatere şi libertate, iar diferenţa de opinii trebuie să se manifeste prin dialog. Violenţele şi actele de sabotaj nu îşi au locul", adaugă ambasada Israelului. Ministerul spaniol de Externe a respins în mod cel mai energic orice act de violenţă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite