Tren de mare viteză între Paris și Madrid. Maximum șase ore!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Distanța dintre cele două capitale poate fi parcursă în aproximativ șase ore. De la Paris se poate face joncțiunea către Londra prin trenul Eurostar.

Spania și Franța au ajuns la un acord cu privire la construirea unei linii feroviare de mare viteză (AVE) care să unească Madridul de Paris, anunță "La Vanguardia", care preia o informație publicată de ziarul britanic "The Times".

Conform "The Times", primul ministru spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, și omologul său francez, Francois Fillon, au ajuns la o înțelegere pentru a forma o companie feroviară care să se ocupe de punerea în funcțiune a acestui plan.

Cu noua linie feroviară, distanța dintre cele două capitale ar putea fi parcursă într-un interval orar cuprins între cinci ore și jumătate și șase ore. De la Paris, se poate face joncțiunea cu trenul Eurostar, care leagă capitala franceză de Londra. În atare condiții, distanța de la Madrid la Londra poate fi parcursă în aproximativ 8-9 ore.

Cele două țări, Spania și Franța, vor trebui mai întâi să formeze compania care va gestiona proiectul. Cele două societăți feroviare Renfe (Spania) și SNCF (Franța) urmează să aibă acțiuni în procente de câte 50%. Renfe va investi 300 de milioane de dolari în cumpărarea de trenuri noi pentru această linie nouă.

Vezi pe adevarul.es din ce cauză poate întârzia proiectul liniei ferate Madrid – Paris

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite