Soţul Iuliei Timoşenko a cerut azil în Cehia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulia Timoşenko, lidera opoziţiei ucrainene
Iulia Timoşenko, lidera opoziţiei ucrainene

Soţul fostului premier Iulia Timoşenko, aflată în prezent în opoziţie şi condamnată la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere, a cerut azil în Cehia, relatează cotidianul Pravo. Potrivit BBC, autorităţile cehe i-au acordat vineri azil lui Oleksandr Timoşenko.

Conform cotidianului, Oleksandr Timoşenko, un om de afaceri în vârstă de 51 de ani, are şanse reale de a primi azil în această ţară, scrie AFP.
„Nu am făcut nici un comentariu cu privire la procedurile de obţinere a azilului şi nu vom face acest lucru nici astăzi", a declarat Pavel Novak, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne.

În urmă cu un an, Praga i-a acordat azil lui Bogdan Danilişin, ministrul Economiei în timpul guvernului Timoşenko, ceea ce a provocat un conflict diplomatic între cele două ţări şi a dus la expulzarea a doi diplomaţi cehi din Ucraina, sub acuzaţia de spionaj.

Aflată în închisoare din august 2011, Iulia Timşenko a fost condamnată la şapte ani de închisoare, în octombrie, pentru că atunci când era premier a semnat cu Rusia acorduri privind livrarea de gaze, considerate nefavorabile pentru ţara sa.

Fostul premier, ţinta mai multor anchete judiciare, nu a încetat să denunţe aceste acuzaţii, considerând că preşedintele Viktor Ianukovici, care a învins-o la alegerile prezidenţiale din 2010, încearcă să se debaraseze de principalul lui adversar politic.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite