Sondaj: Hollande pierde un punct în faţa lui Sarkozy înaintea turului doi al alegerilor din Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolas Sarkozy și Francois Hollande
Nicolas Sarkozy și Francois Hollande

Candidatul socialist la alegerile prezidenţiale franceze François Hollande este creditat cu 53% din intenţiile de vot, în scădere cu un punct, în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, în timp ce Nicolas Sarkozy cu 47%, în creştere cu un punct, relatează AFP.

Potrivit sondajului Ipsos realizat pentru France Télévisions, Radio France şi Le Monde, luni, Hollande pierde un punct în raport cu ancheta precedentă din 22 aprilie, în timp ce candidatul susţinut de UMP câştigă unul. Alte 22% dintre persoanele chestionate, care au declarat că vor merge cu siguranţă să voteze, nu şi-au exprimat intenţia de vot.

Potrivit sondajului, 34% dintre alegătorii candidatului de centru François Bayrou la primul tur vor vota pentru Hollande, 40% pentru Sarkozy, iar 26% nu şi-au exprimat intenţia de vot.

Dintre alegătorii lui Marine Le Pen (Frontul Naţional, extrema dreaptă), 14% ar vota pentru Hollande, 54% pentru Sarkozy, iar 32% nu şi-au exprimat intenţia de vot.

Dintre alegătorii lui Jean-Luc Mélenchon (stânga), 80% ar vota pentru Hollande, 3% pentru Sarkozy, iar 17% nu şi-au exprimat intenţia de vot.

Potrivit sondajului, 90% dintre cei care declară că intenţionează să voteze pentru Hollande se declară siguri de alegerea lor, la fel ca şi în cazul a 90% dintre alegătorii lui Sarkozy.

Sondajul a fost realizat prin telefon în perioada 27-28 aprilie pe un eşantion de 988 de persoane, reprezentativ pentru populaţia franceză cu vârste peste 18 ani, prin metoda cotelor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite