Portugalia: Jose Socrates va forma un guvern minoritar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portugalia: Jose Socrates va forma un guvern minoritar
Portugalia: Jose Socrates va forma un guvern minoritar

Convorbirile susţinute de socialiştii portughezi cu celelalte partide nu au condus la formarea unei coaliţii de guvernare, după alegerile generale de la 27 septembrie, motiv pentru care socialiştii au decis să formeze un guvern minoritar, potrivit declaraţiilor premierului Jose Socrates.

Socrates a precizat că deşi niciunul dintre partidele de opoziţie nu a fost dispus să încheie un acord pe termen lung cu Partidul socialist (PS), de centru-drepta, toate au arătat disponibilitate la compromis.

"Voi face tot ce este posibil pentru ca acest dialog să ducă la rezultate pozitive. Acum voi face paşii necesari pentru a-i prezenta preşedintelui un guvern sub responsabilitatea PS", a declarat Jose Socrates după două zile de consultări cu patru partide de opoziţie.

Socialiştii reformişti au câştigat alegerile legislative de luna trecută, dar au pierdut majoritatea în parlament. Decizia socialiştilor portughezi de a guverna singuri era una aşteptată de analiştii politici, care au estimat că PS va negocia sprijinul pentru legile propuse în parlament când cu stânga, când cu dreapta.

Portugalia, ţara cea mai săracă din Europa de Vest, trebuie să rezolve probleme precum creşterea şomajului şi a deficitului bugetar şi adâncirea diferenţei faţă de ceilalţi parteneri europeni din punctul de vedere al bunăstării, notează Reuters.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite