Slovacia își va îngheța cheltuielile în 2012-2013 pentru a respecta obiectivul legat de deficit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Slovacia îşi va întări politica de austeritate şi îşi va îngheţa cheltuielile pentru a atinge obiectivul de deficit public pentru perioada 2012 - 2013, veniturile fiscale fiind mult mai mici decât era de aşteptat, a anunţat vineri ministrul finanţelor slovace, transmite AFP.

"Dacă nu vom lua măsuri suplimentare, deficitul public va atinge 5,3 la sută din PIB în acest an, în loc de 4,6 la sută, cât era prevăzut", a declarat ministrul finanţelor, Peter Kazimir, într-o conferinţă de presă la Bratislava.

"Confruntat cu această situaţie, nu am altă soluţie decât să îngheţ cheltuielile pe acest an", a adăugat el.

Conform oficialului slovac, guvernul va organiza o şedinţă de urgenţă, luni, pentru a discuta cu privire la măsurile de austeritate, printre care şi îngheţarea cheltuielilor.

„Principalul nostru obiectiv este să atingem obiectivul de deficit, indiferent de preţ", a subliniat Peter Kazimir.

Guvernul slovac de centru-stânga, condus de Robert Fico, la putere din luna aprilie, a pregătit deja un set de măsuri de austeritate ce cuprinde o creştere a impozitelor pentru cei bogaţi şi pentru firme, precum şi modificări ale sistemului de pensii, în speranţa realizării unei economii de 1,2 miliarde de euro pentru anul viitor, scrie Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite