Slovacia: Noua taxa electronică de drum provoacă revolta camionagiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Camionagii din Slovacia au ameninţat cu blocarea luni a benzinăriilor, din cauza introducerii de la 1 ianuarie a noii taxe electronice de drum pentru vehicule mai grele de 3,5 tone. Potrivit acestora, acest lucru scumpeşte extrem de mult transporturile cu camionul, informează publicația slovacă Uj Szo.

Prin noul sistem de plată electronică a taxei de drum, vehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone sunt obligate să plătească taxe pentru folosirea a 2.000 de kilometri de autostrăzi, drumuri rapide şi drumuri de primă clasă. Prima zi de introducere a sistemului electronic de plată nu s-a soldat cu probleme importante, transmite Agerpres.

Înainte de introducerea noului sistem, 58.000 de camionagii s-au înregistrat în sistem, pentru funcţionarea fără probleme a acestuia fiind nevoie de 60.000 de camionagii înregistraţi, arăta un purtător de cuvânt al societăţii care administrează sistemul de taxare electronică, SkyToll.

Amenzile pentru eludarea sistemului de plată electronic, obligatoriu de altfel, se pot ridica până la 1655 de euro. Toate vehiculele supuse noului sistem electronic trebuie să fie echipate la bord cu un dispozitiv special.

Noul sistem nu afectează vehiculele cu greutate sub 3,5 tone, care trebuie în continuare să posede vinieta pentru drumurile cu plată.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite