Slovacia: Fico face apel la UE sã mobilizeze resursele şi sã genereze creşterea economicã

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fãcând apel la UE sã se foloseascã de toate mijloacele aflate la dispoziţia ei pentru a susţine creşterea economicã a continentului, prim-ministrul slovac Robert Fico i-a invitat luni pe reprezentanţii celor 15 state membre UE şi Croaţia din grupul Prietenii Coeziunii sã participe la summitul de pe 5 octombrie la Bratislava, informeazã agenţia TASR.

"Noi, participanţii, vom veni cel mai probabil cu o abordare pe care alte ţãri din UE nu vor putea sã o ignore uşor şi vor trebui sã se ocupe de ea", a declarat Fico, într-o conferinţã de presã organizatã în comun cu ministrul slovac al afacerilor externe Miroslav Lajcak.

El a adãugat cã grupul ar dori sã-şi exprime cererile cu privire la bugetul pe termen lung al UE pentru 2014-2020, care este în lucru.

Printre cei aşteptaţi sã participe la summit se numãrã primii miniştri ai Republicii Cehe, Ungariei, Poloniei, Estoniei, Letoniei, României, Bulgariei, Sloveniei şi Croaţiei, împreunã cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi preşedintele Parlamentului European Martin Schulz.

Alte ţãri vor fi reprezentate de miniştri şi secretari de stat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite