VIDEO Situaţia traficului aerian din Europa / 300 de zboruri anulate pe aeroportul din Frankfurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de pasageri au rămas blocaţi, duminică seara, în aeroporturi din Europa, închise din cauza ninsorilor abundente care au afectat traficul aerian pe întregul continent. Află care este situaţia principalelor aeroporturi europene la acest moment.

Germania: Aeroportul din Frankfurt anulează 300 de zboruri

Autorităţile germane au anulat aproximativ 300 de curse, luni, pe principalul aeroport din Germania, unde se aşteaptă mai multă zăpadă, a anunţat un purtător de cuvânt al aeroportului, la o zi după ce alte sute de zboruri au fost anulate, informează Gulfnews.

Pistele sunt deschise, pentru moment, dar ne aşteptăm la un strat de zăpadă care să atingă până la trei centimetri în cursul după-amiezii, a declarat acesta.

Aproximativ jumătate din cele 1329 zboruri programate au fost amânate, duminică mai ales pentru că altele din Europa au fost închise din cauza condiţiilor de zăpadă şi gheaţă. Sute de pasageri au petrecut noaptea în aeroport, a precizat purtătorul de cuvânt.

Marea Britanie: Aeroportul Heathrow a fost redeschis, dar se aşteaptă întârzieri şi anulări

Aeroportul Heathrow a fost redeschis, după mii de pasageri petrecuseră noaptea în sălile de aşteptare.

Unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi internaţionale operează un program limitat de sosiri şi plecări. Sunt aşteptate în continuare anulări şi întârzieri, relatează părere Paul Brennan, corespondent  Al Jazeera de la Londra.

Încă avem o mare problemă, iar operatorii de aeroport avertizează că, " dacă vreţi să ajungeţi pe aeroportul Heathrow, mai întâi asiguraţi-vă că aţi confirmat rezervarea ", deoarece, chiar dacă programul este afişat, nu toate avioanele programate vor fi sosi sau pleca astăzi, raportează Brennan.

Aeroportul Gatwick a anulat şase zboruri astăzi, a anunţat purtătorul de cuvânt al aerooprtului, Sean McKay. Deutsche Lufthansa AG a anunţat că se aşteaptă la o reducere a zboruri în Germania şi Europa, cu întreruperi în Frankfurt.

Franţa: 40 % dintre zborurile pe aeroportul Charles de Gaulle, anulate

Cursele Roissy-Charles de Gaulle au fost reduse cu 40% din cauza ninsorilor care au afectat nordul Franţei ieri, a anunţat aviaţia civilă. Autorităţile franceze.

În Belgia, o persoană a fost ucisă duminică, de un acoperiş care s-a prăbuşit sub greutatea zăpezii, iar patru persoane au murit, la sfârşitul săptămânii, în Balcani, doi bărbaţi în Bosnia şi un cuplu de bătrâni în Serbia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite