FOTO "Pe urmele Mafiei", noul traseu turistic din Sicilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii pot vizita oraşul Corleone, locul unde s-au născut unii dintre cei mai mari şefi ai grupărilor mafiote italiene din întreaga lume.

Potrivit unui articol din ziarul ¨Sunday Express¨, în Sicilia a fost înfiinţat primul traseu turistic anti-mafie. Iniţiativa aparţine grupului anti-mafia ¨Adio Pizzo¨ (Adio taxă de protecţie) care duce o luptă constantă pentru a stopa plata taxei de protecţie în Sicilia.

Traseul anti-mafia permite turiştilor să viziteze locuri din oraşul Palermo şi din împrejurimi, reprezentative pentru lupta împotriva Cosa Nostra. Turiştii vor putea vizita totodată şi oraşul Corleone, locul de naştere al multor şefi mafioţi, prezentat şi în filmul ¨The Godfather¨.

Aici, oapeţii vor putea să vadă proprietăţile care odată aparţineau marilor clanuri ale mafiei şi care au fost confiscate de Stat pentru a fi transformate în ferme agro-turistice.

În circuitul turistic sunt incluse şi două oraşe reprezentative pentru lupta împotriva mafiei. Unul din ele se numeşte Capaci şi aici, în anul 1982, judecătorul Giovanni Falcone, unul dintre cei mai mari duşmani ai mafiei, a fost asasinat împreună cu întreaga sa familie.

Vezi galerie FOTO cu oraşul lui Don Corleone şi află cât câştigă mafia anual din taxa de protecţie.

Citeşte şi: O româncă vorbeşte despre tărâmul Mafiei italiene, Sicilia

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite