Şi-a avortat copilul cu două zile înainte să îl nască

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sarah Catt şi-a avortat copilul cu două zile înainte să îl nască
Sarah Catt şi-a avortat copilul cu două zile înainte să îl nască

O femeie din Marea Britanie şi-a avortat copilul cu două zile înainte ca acesta să se fi născut, folosind droguri cumpărate de pe Internet, relatează Daily Mail.

Sarah Catt, în vârstă de 35 de ani, a fost condamnată la opt ani de închisoare după ce a consumat droguri pentru a-şi întrerupe sarcina. Femeia a susţinut că bebeluşul s-a născut mort, motiv pentru care l-a îngropat fără ca soţul ei să afle ce s-a petrecut. Cu toate acestea, ancheta  efectuată de poliţişti a dezvăluit  altceva. Copilul a fost avortat cu două zile înainte de termenul prevăzut pentru naşterea sa, iar în ziua imediat următoare femeia a plecat în Franţa, în vacanţă, de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic.

Sarah Catt i-a minţit pe detectivi, spunând iniţial că a făcut avortul la o clinică privată, însă poliţiştii nu au găsit rămăşiţele pruncului, nici vreo dovadă care să arate că acesta a fost născut mort. Femeia a refuzat să spună unde ar putea fi găsit trupul micuţului, dar a recunoscut că a cumpărat otravă cu intenţia de a-şi provoca o întrerupere de sarcină.

 Judecătorul de la Curtea din Leeds, Justice Cooke, şi-a justificat sentinţa, spunând că: "Bebeluşul din pântecele femeii era atât de aproape de naştere, încât orice om cu judecată ar considera acest delict ca fiind nici mai mult, nici mai puţin decât o crimă". De asemenea, i s-a adresat lui Catt, menţionând că: "i-a furat unui copil vulnerabil şi fără apărare viaţa pe care trebuia să o înceapă.".

Mai mult, ancheta poliţiei a scos la iveală faptul că femeia are un precedent în ce priveşte ascunderea sarcinilor nedorite.

În 1999, pe când era studentă, a păstrat secret faptul că era însărcinată, a renunţat la cursuri şi a născut o fetiţă pe care a dat-o spre adopţie. Imediat după aceea, a început o relaţie cu actualul său soţ, iar cei doi s-au căsătorit în 2009. Totuşi, în 2000, la începutul relaţiei celor doi, Catt a făcut un alt avort, de această dată cu acordul soţului său, în jurul termenului de 24 de săptămâni.

Poliţiştii au descoperit o serie de fapte care demonstrează inclusiv infidelitatea femeii. Amantul acesteia a dat o declaraţie în care a precizat că relaţia extraconjugală dura de mai bine de şapte ani, fără ca soţul femeii să bănuiască ceva.

În 2009, Catt i-a spus amantului ei că este însărcinată şi i-a propus să îşi părăsească soţia ca să-şi întemeieze o familie împreună. Cu toate acestea, a încheiat relaţia la scurt timp după aceea. Întrebată de soarta copilului, i-a spus fostului amant că nu există niciun copil. Mai târziu, i-ar fi declarat însă unui psihiatru că a născut "un băieţel care nu se mai mişca şi nici nu respira".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite