Şi-a tăiat gâtul cu drujba, dar a supravieţuit miraculos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tom Connelly, un îngrijitor de copaci de Marea Britanie se poate considera cel mai norocos om de pe planetă. El a supravieţuit după ce şi-a tăiat o treime din gât cu o drujbă, din cauză că a alunecat din castanul pe care îl cosmetiza.

Tânărul a pierdut aproape şase litri de sânge, deoarece lama drujbei i-a retezat gâtul, inclusiv vena jugulară, el scăpând cu viaţă pentru că lama s-a oprit la un milimetru de carotidă, artera principală care conduce sângele către cap. Norocul britanicului de 21 de ani a fost că mai mulţi colegi i-au sărit în ajutor şi i-au ţinut capul fix, încercând să oprească sângerarea.

Unul dintre medicii care s-au ocupat de acest caz a precizat că Tom ar fi murit în aproximativ trei minute dacă persoanele care l-au ajutat nu i-ar fi fost alături. Britanicul a fost salvat datorită unei intervenţii chirurgicale care a durat peste zece ore şi în urma căreia s-a ales cu 40 de copci. „Era ceva ce făcusem de sute de ori. Numai că, în acea zi, mi-a alunecat piciorul şi, practic, am trecut prin drujbă. Îmi amintesc cum, în timp ce atârnam în aer, vedeam sângele ţâşnind din mine", a spus Tom Connelly.

Pe lângă rana de la gât, tânărului i-au fost secţionaţi şi câţiva muşchi de la umăr, însă medicii au afirmat că Tom îşi poate folosi din nou braţul în proporţie de 90%. Deşi britanicul ar fi putut muri din cauza acestui accident, el a decis să se întoarcă în locul în care a avut loc tragicul eveniment şi a afirmat că doreşte să reînceapă munca.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite