Sezonierii români şi polonezi care lucrează în Germania consumă legumele refuzate de magazine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii şi polonezii care lucrează în Germania în agricultură consumă produsele refuzate de magazine din cauza temerilor privind riscurile de E.coli şi nu au probleme, a declarat un fermier german pentru publicaţia Der Spiegel.

Muncitorii de origine română şi polonă nu au păţit nimic cu toate că mănâncă produse agricole pe care lanţurile de magazine refuză să le pună în vânzare, ceea ce arată că legumele şi fructele sunt perfect comestibile, este de părere Rudolf Behr, unul dintre cei mai mari producători de legume din Germania, informează Mediafax, care citează publicaţia germană.

Singura problemă, spune el, este aceea că nu prea mai are ce să le dea de lucru, deoarece, din cauza isteriei create de răspândirea bacteriei E.coli, pierderile sale zilnice se ridică la 250.000 de euro.

Magazinele şi consumatorii refuză să achiziţioneze legume, chiar dacă acestea au primit certificate care atestă că sunt sigure, cum este şi cazul castraveţilor sau al salatei.

Epidemia cauzată de bacteria E.coli cauzează pierderi de cinci milioane de euro pe zi producătorilor de legume din Germania, potrivit lui Helmut Born, secretarul general al Asociaţiei Fermierilor Germani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite