Serbia investeşte 900 de milioane de euro în autostrăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul sârb al infrastructurii Milutin Mrkonjic anunţat, luni, că suma de 900 milioane de euro, rezultată de pe urma vânzării companiei de telecomunicaţii Telekom Srbija, urmează să fie investită în construirea unor noi autostrăzi.

Mrkonjic a ţinut să precizeze că banii din vânzarea Telekom Srbija vor fi alocaţi pentru noi autostrăzi în centrul şi vestul Serbiei, respectiv între Belgrad şi Krusevac via Cacak şi Kraljevo, şi între Novi Sad şi Loznica via Ruma şi Sabac, relatează Agerpres.

Preşedintele Boris Tadic a insistat ca bani rezultaţi de pe urma vânzării Telekom Srbija să nu fie folosiţi pentru Coridorul 10 ci pentru alte proiecte de infrastructură, a subliniat Mrkonjic, adăugând că fondurile pentru construcţia Coridorului 10 au fost deja asigurate.

Afirmaţia a fost făcută într-un interviu acordat cotidianului Press.

În octombrie 2010, Guvernul sârb a lansat procedura pentru vânzarea unui pachet de 51% din acţiunile companiei naţionale de telecomunicaţii Telekom Srbija, companie la care OTE deţine o participaţie de 20%.

Ministrul sârb al Economiei, Mladjan Dinkic, a estimat că Serbia va primi cel puţin 1,4 miliarde de euro pentru pachetul de 51% din Telekom Srbija.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite