Senatul italian a adoptat pachetul de austeritate propus de Berlusconi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatul de la Roma a adoptat joi pachetul de austeritate al guvernului Berlusconi, care prevede tăieri de cheltuieli publice de 24,9 miliarde de euro.

Prin acest pachet sunt prevăzute tăieri de cheltuieli publice de 24,9 miliarde de euro pentru următorii doi ani şi o reducere a deficitului bugetar la 2,7% din PIB în 2012 faţă de 5,3% din PIB în 2009, actul normativ urmând a fi adoptat în perioada următoare şi de Camera Deputaţilor, informează Agerpres.

Pachetul a fost adoptat cu o majoritate confortabilă, de 170 voturi pentru faţă de 136 voturi împotrivă, în pofida dezbaterilor intense, inclusiv în cadrul coaliţiei guvernamentale, precum şi protestelor sociale din ultimele săptămâni pe tema măsurilor de austeritate.

Pachetul a fost adoptat prin procedura votului de încredere acordat executivului, premierul Berlusconi declarând în urmă cu o săptămână că în cazul unui eşec în parlament, guvernul ar trebui să "plece acasă".

Principalele reduceri de cheltuieli publice vizează administraţia locală, regiunile, provinciile şi primăriile urmând să piardă în următorii doi ani aproximativ 12 miliarde de euro din subvenţiile de la bugetul central, iar povara cea mai grea va fi suportată de regiuni, cu 8,6 miliarde de euro tăiate.

Cteşte pe adevărul.it ce alte măsuri mai cuprinde pachetul de austeritate aprobat astăzi de Senat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite