Franţa: Sena ameninţată cu poluarea de angajaţi ce vor intra în şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Franţa: Sena ameninţată cu poluarea de angajaţi ce vor intra în şomaj
Franţa: Sena ameninţată cu poluarea de angajaţi ce vor intra în şomaj

Aproximativ 60 de salariaţi de la o companie de transport în curs de lichidare judiciară ameninţă că vor deversa 8.000 de litri de produse toxice într-un afluent al Senei, dacă nu vor primii compennsaţiile financiare cerute. Ei solicită 15.000 de euro pentru fiecare angajat concediat, informează AFP.

Aflaţi în grevă de o săptămână, angajaţii companiei Serta, angajaţii au avertizat că nu vor ezita să deverseze aditivii pentru carburant într-un râu care se varsă în Sena în apropiere de Rouen, a explicat

 "Formulăm această ameninţare pentru că ne aflăm în faţa unor oameni surzi şi orbi", a declarat Jean-Pierre Villemin, delegat al sindicatului CFDT la depozitul local al companiei.

"Este singura armă de care dispunem, aceşti 8.000 de litri de aditivi de carburanţi. Nu este un ultimatum şi nu sutem încă pe punctul de a pune în practică ameninţarea, dar cerem un ajutor (...) de 15.000 de euro pentru fiecare salariat", a spus el.

Compania are 150 de salariaţi în toată Franţa, în special la La Vaupalière, din apropiere de Rouen, şi la Cavaillom (sud-est). Înainte de luna ianuarie, firma avea 250 de angajaţi.

Liderul de sindicat a mai precizat că Tribunalul comercial din Evreux a examinat ieri după-amiază cazul companiei şi îşi va anunţa în 27 august decizia privind lichidarea judiciară.

De la începutul anului, Franţa s-a confruntat cu o serie de conflicte sociale exacerbate în companiile unde s-au făcut concedieri sau care riscă să fie închise.

La sfârşitul lunii iulie, muncitorii de la New Fabris, un subcontractant al Renault şi Peugeot, au ameninţat că îşi vor arunca în aer fabrica, dacă cei concediaţi nu primesc 30.000 de euro în plus. Ei au obţinut 12.000 de euro, relatează NewsIn.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite