Segolene Royal, fosta parteneră a lui Francois Hollande, a fost învinsă în alegerile legislative

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ségolène Royal şi François Hollande, pe când formau un cuplu
Ségolène Royal şi François Hollande, pe când formau un cuplu

Segolene Royal, fosta candidată socialistă la alegerile prezidenţiale franceze din 2007, a fost învinsă la alegerile legislative de la La Rochelle (vest), a anunţat ea însăşi pentru televiziune, denunţând o "trădare" politică.

Segolene Royal a fost în centrul unei drame politico-sentimentale între cele două tururi ale scrutinului. Prima doamnă a Franţei Valerie Trierweiler l-a susţinut pe contul său de Twitter pe Olivier Falorni, adversarul lui Segolene Royal care este şi fosta parteneră a preşedintelui Francois Hollande, relatează Mediafax, citând AFP.

Preşedintele francez, la rândul său, a făcut cunoscut că o susţine pe fosta sa parteneră care este şi mama celor patru copii ai săi.

Impactul acestui dezacord din cadrul cuplului prezidenţial a acordat o dimensiune naţională duelului dintre Segolene Royal şi dizidentul socialist Olivier Falorni.

"Este rezultatul unei trădări politice deoarece mobilizarea UMP (dreapta) a fost asociată cu utilizarea necinstită a etichetei majorităţii prezidenţiale care a indus în eroare un anumit număr de alegători", a spus Segolene Royal.

"Întotdeauna trădarea îl trădează pe trădător", a adăugat aceasta, precizând că vrea să continue să "influenţeze deciziile politicii naţionale". Ea rămâne preşedinta regiunii Poitou-Charente (vest), dar trebuie să renunţe la ambiţia sa de a deveni preşedinta noii Adunări naţionale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite