Scotland Yard a scotocit calculatorul lui Tony Blair

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Detectivii britanici care anchetează afacerea titlurilor onorifice au piratat, legal, calculatoarele din Downing Street pentru a găsi noi dovezi. Coordonatorul anchetei Scotland

Detectivii britanici care anchetează afacerea titlurilor onorifice au piratat, legal, calculatoarele din Downing Street pentru a găsi noi dovezi.

Coordonatorul anchetei Scotland Yard-ului, John Yates, şi-a autorizat ofiţerii să folosească toate instrumentele permise de lege pentru a descoperi dacă există informaţii care nu au fost la dispoziţia anchetatorilor sau omise de premierul Tony Blair, scrie "The Sunday Telegraph". Poliţiştii au cerut ajutorul experţilor IT pentru a obţine material confidenţial şi, potrivit publicaţiei, au luat legătura cu furnizorii de internet ai biroului premierului britanic pentru a avea acces la baza de date ce conţine mesajele electronice.

Scotland Yard a început să bănuiască că nu i s-au dat toate informaţiile după ce Executivul de la Londra le-a dat acces doar la un număr foarte mic de mesaje electronice, scrisori care au legătură cu sistemul de acordare a titlurilor onorifice. Acţiunea mai puţin obişnuită a poliţiştilor britanici în Downing Street a venit ca urmare a bănuielii că oficialii încearcă să muşamalizeze afacerea. Piratarea bazei de date din calculatoarele din Downing Street a avut loc cu puţin înainte ca Ruth Turner, consilier al premierului Tony Blair, să fie arestată şi interogată timp de câteva ore în cazul care vizează abuzul întregistrat în sistemul de acordare a titlurilor onorifice. Adversarii politici l-au acuzat pe Blair că a "înlesnit" şi "mijlocit" acordarea de titluri onorifice mai multor oameni de afaceri ca mulţumire pentru banii donaţi partidului laburist.

După ce l-a sprijinit în cumpărarea Sidexului, Londra vrea să-l facă lord pe Mittal

În acest timp, premierul britanic, Tony Blair, plănuieşte cum să-i dea un titlu onorific şi lui Lakshmi Mittal, celui mai bogat om din Regatul Unit şi patronul lui Sidex Galaţi, pentru contribuţia la bugetul partidului laburist. Mittal, scrie "Independent on Sunday", este susţinut în cursa pentru titlul de cavaler sau pentru cel de membru al Camerei Lorzilor şi de ministrul de finanţe, Gordon Brown. Se pare că Brown, scrie publicaţia amintită, ar fi ignorat un raport care demonstra că bogatul om de afaceri foloseşte nişte artificii pentru a se sustrage de la plata impozitelor în Marea Britanie. Mittal are cetăţenie indiană, motiv pentru care plăteşte taxe la Bombay. Susţinerea lui Blair pentru Mittal a fost evidentă chiar şi pentru guvernanţii de la Bucureşti, când s-au trezit, în 2001, cu o scrisoare de la premierul britanic, în care acesta pleda pentru cumpărarea Sidexului de către omul de afaceri indian.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite