Sclavie în Republica Moldova: Trei romi au exploatat şi au bătut 21 de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia din Republica Moldova a reţinut luni trei persoane de etnie romă care au sechestrat şi au exploatat prin muncă 21 de persoane, dintre care doi minori, după cum informează Ştirea Zilei.

Conform sursei citate, inculpaţii i-au sechestrat pe cei 21 de cetăţeni moldoveni timp de aproape trei săptămâni. Potrivit şefului secţiei de urmărire penală de la Centrul pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane, Iurie Padarilov, aceştia erau ţinuţi, în condiţii inumane, într-un depozit pentru uscarea tutunului din satul Tiganca, raionul Cantemir.

Mai citiţi şi:

Nişte români locuiesc de peste doi ani într-un autobuz şi o rulotă din Madrid

Româncele venite la cules de căpşuni, abuzate sexual de patroni

Cei trei romă le obligau pe persoanele sechestrate să doarmă pe podeaua depozitului, unde erau aşezate nişte saltele murdare, după cum informează Ştirea Zilei. După o zi de muncă, cetăţenii exploataţi primeau o bucată de pâine şi o farfurie de ciorbă. Dacă refuzau să meargă la câmp sau încercau să evadeze, cele 21 de persoane erau bătute.

Majoritatea victimelor făceau parte din categoria persoanelor social-vulnerabile, inclusiv boschetari, şi erau originari din diferite regiuni ale Republicii Moldova. Minorii, în vârstă de 17 ani, erau din localităţile Cimislia şi Floreşti.

Conform anchetatorilor, cei trei romi, toti din localitatea Leova, au încheiat un contract cu un agent economic şi urmau să primească bani pentru prelucrarea a 100 de hectare de teren agricol. Suspecţii, în vârstă de 29, 32 şi 49 de ani, au fost reţinuţi, fiind invinuiţi de trafic de persoane pentru exploatarea prin muncă. Cei doi copii au ajuns la centrul de plasament pentru minori.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite