Scientologii, interzişi pe Wikipedia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Editorii site-ului Wikipedia au decis, pentru prima dată în istorie, să şteargă toate informaţiile referitoare la o întreagă religie, Biserica Scientologică.

Editorii Wikipedia au luat această decizie după mai mult de patru luni de dezbatere internă, deoarece membrii sectei intrau în mod frecvent pe paginile dedicate acestei religii, pentru a şterge orice referire critică. Mai mult, toate paginile enciclopediei online în care se vorbea despre Biserica Scientologică erau rescrise în termeni laudativi.

Wikipedia, cea mai cunoscută enciclopedie on-line, este faimoasă pentru faptul că permite absolut oricărei persoane să facă schimbări în aproape orice articol. Iniţial, editorii Wikipedia au blocat accesul unor persoane care intraseră exclusiv pentru a scrie referiri negative despre scientologi.

Ulterior, editorii au observat că după computerele ce aparţineau Bisericii Scientologice au fost şterse referirile negative şi adăugate unele mai mult decât pozitive. În total au fost schimbate peste 400 de pagini. Volumul materialelor schimbate i-a copleşit pe editorii site-ului, care au decis să şteargă orice referinţă la această sectă.

Biserica este cunoscută în special datorită faptului că printre membrii săi se numără personalităţi cunoscute precum Tom Cruise, Katie Holmes sau John Travolta.  Secta a apărut în 1952, bazele sale fiind puse de L. Ron Hubbard, autor de literatură ştiinţifico-fantastică. G.D.R.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite