Schwarzenegger va avea în colecţia lui bustul lui Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schwarzenegger va avea în colecţia lui bustul lui Putin
Schwarzenegger va avea în colecţia lui bustul lui Putin

Sculptorul rus Aleksandr Cernoşciokov s-a gândit să toarne, în bronz, bustul premierului rus Vladimir Putin, deţinător al centurii negre la judo, pentru a-l oferi campionului la bodybuilding Arnold Schwarzenegger, actor, actualul guvernator al Californiei, relatează Agerpres.

Bustul, care este finalizat în proporţie de 80%, a fost comandat de Federaţia rusă de bodybuilding şi urmează să-i fie trimis guvernatorului american în martie viitor, a explicat sculptorul Cernoşciokov, care colaborează de 18 ani cu Schwarzenegger şi pentru care a sculptat o întreagă galerie de lideri ruşi.

"Putin este o personalitate complexă, care nu lasă pe nimeni indiferent", consideră artistul. El lucrează din luna iunie la acest proiect şi crede că i-a reuşit, spunând că sculptura sa chiar îl reprezintă pe premierul rus şi nu pe altcineva. "Hitler fără mustăţi, iată cum arată bustul lui Putin în viziunea unui alt sculptor rus, al cărui nume nu doresc să-l fac public", a declarat el pentru publicaţia Metro din Sankt-Petersburg, unde îşi are atelierul.

Artistul nu este la prima sa încercare. În 1991, el a realizat statuia "Schwarzi", care i-a fost trimisă actorului american de către preşedintele Federaţiei ruse de fitness şi bodybuilding, Vladimir Dubinin.

Aflând că protagonistul peliculei "Terminator" este un împătimit colecţionar de sculpturi, Cernoşciokov a decis să-i sporească colecţia cu busturile primilor doi lideri sovietici, Lenin şi Stalin.

"Ulterior, i-au fost trimise busturile lui Gorbaciov (Mihail, primul şi ultimul preşedinte al URSS) şi Elţin (Boris, primul preşedinte al Rusiei postsovietice)", îşi aminteşte preşedintele Federaţiei ruse de fitness şi bodybuilding, în opinia căruia bustul lui Putin este o continuare perfect logică.

Sculptorul i-a trimis un mesaj primului ministru rus, cerându-i o semnătură pe bust, dar nu a primit încă niciun răspuns. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al şefului executivului rus, explică lipsa de răspuns prin faptul că Putin, omul forte al Rusiei, dezaprobă orice iniţiativă ce ar putea lăsa să se creadă că în ţară s-ar putea reinstitui cultul personalităţii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite