Schimb de cadouri între Emil Boc şi Papa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schimb de cadouri între Emil Boc şi Papa
Schimb de cadouri între Emil Boc şi Papa

Premierul Emil Boc a fost primit ieri în audienţă privată de Papa Benedict al XVI-lea, la Vatican, relatează NewsIn.

Şeful Executivului i-a făcut cadou Suveranului Pontif un vas albastru de sticlă realizat de artistul plastic Ioan Nemţoi, iar Emil Boc a primit un stilou personalizat. Discuţiile, care au durat aproximativ 10 minute, s-au purtat între premierul român şi Benedict al XVI-lea. Ulterior, miniştrii Adriean Videanu, Ion Bazac şi Cristian Diaconescu au fost prezentaţi Papei.

La plecarea din Bucureşti, premierul declarase că, în cadrul întrevederii cu Papa, va „milita“ pentru apărarea demnităţii omului, importanţa libertăţilor religioase şi pentru „necesitatea angajării unui dialog al culturii şi civilizaţiilor“.

Premierul Emil Boc este al patrulea şef al Guvernului român care face o vizită la Vatican. În iulie 1998, Papa Ioan Paul al II-lea l-a primit în audienţă pe Radu Vasile. În aprilie 2001, Adrian Năstase a efectuat o vizită oficială la Vatican, iar în noiembrie 2007, Călin Popescu Tăriceanu a fost primit în audienţă privată de Papa Bendict al XVI-lea.

Audienţa la Vatican a avut loc în contextul vizitei de două zile pe care Emil Boc o efectuează în Italia, la invitaţia omologului său de la Roma. De altfel, premierul român a fost primit ieri după-amiază şi de Silvio Berlusconi, după care a urmat o întrevedere cu membrii comunităţii româneşti din Italia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite