Schäuble vrea un nou tratat european

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schäuble
Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schäuble

Ministrul german de Finanţe vrea să întărească controlul Bruxellesului în zona financiară şi economică. Documentul ar urma să creeze o falie între zona euro şi restul UE.

Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schäuble, doreşte un nou tratat european, pe fondul crizei euro şi al negocierilor privind crearea unei guvernanţe economice, scrie „Bild".

Scopul noului tratat este acordarea de puteri sporite Bruxellesului în ceea ce priveşte politica economică şi financiară, astfel încât probleme precum cele din prezent să nu se mai repete. Oficialul german admite că un asemenea document ar adânci diferenţele dintre membrele zonei euro şi restul statelor din Uniunea Europeană.

Tratatul UE a fost semnat la Maastricht în 1992 şi a intrat în vigoare în 1993. Deşi au fost mai multe încercări de modificare s-a reuşit o singură dată prin Tratatul de la Lisabona, proces care a dat multe bătăi de cap europenilor, mai ales după ce irlandezii l-au respins iniţial în urma unui referendum. Tocmai din acest motiv Schäuble spune că o eventuală modificare nu va avea loc prea curând.

Citeşte şi:

Mizele de toamnă ale Europei

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite