Sate de vânzare la preţ de apartament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 500 de sate din Spania, unele dintre ele abandonate, pot fi cumpărate de investitori. Preţul unei localităţi este, în unele cazuri, chiar mai mic decât cel al unui apartament, relatează agenţia de ştiri EFE.

Primul sat a fost pus în vânzare în urmă cu doi ani şi a costat 189.000 de euro. Lacasta, din provincia Zaragoza, este format din nouă construcţii şi peste 8.000 de metri pătraţi de teren. Acesta a fost cumpărat de un agent imobiliar, care a reuşit să renoveze toate clădirile, inclusiv motelul, după care a vândut casele mai multor turişti britanici.

Localitatea Oteruelo de Ocón, din La Rioja, este formată din 11 clădiri şi 5.000 de metri pătraţi de teren, iar preţul cerut este de doar 176.000 de euro.

Şi în provincia Burgos există 64 de sate abandonate, o parte dintre ele fiind scoase la vânzare la preţuri de până la 200.000 de euro.

Nu se poate vorbi doar despre o anumită regiune spaniolă în care există aşezări abandonate şi scoase la vânzare. Acestea se găsesc în zone diferite din aproape toate comunităţile autonome iberice.

În Spania, un apartament cu trei camere şi o suprafaţă de aproximativ 75 de metri pătraţi costă, în funcţie de oraş, între 170.000 şi 230.000 de euro.

500 de localităţi  abandonate sunt  scoase la vânzare,  unele cu un preţ chiar mai mic decât cel al unui apartament

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite