Şase persoane au murit în urma inundaţiilor din sudul Spaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şase persoane au murit în urma inundaţiilor din sudul Spaniei
Şase persoane au murit în urma inundaţiilor din sudul Spaniei

Şase persoane au murit, vineri, în urma inundaţiilor provocate în Andalusia şi regiunea Murcia de cãtre ploile torenţiale care s-au abãtut asupra sudului Spaniei, au anunţat autoritãţile regionale, citate de AFP.

Aproximativ 600 de persoane au fost evacuate în Andalusia, conform serviciilor de urgenţã, în timp ce ploile lasã în urma lor torente de noroi pe strãzile mai multor sate, caroserii de maşini rãsturnate şi drumuri distruse şi acoperite de apã.

Dupã moartea, vineri, a trei persoane, printre care o femeie în vârstã de aproximativ 80 de ani care a murit înecatã la Alora în Andalusia, autoritãţile din Murcia, mai la est, au anunţat în cursul serii moartea a alte trei persoane, printre care o fetiţã de 10 ani şi doi bãrbaţi.

"Sunt doi morţi în sectorul Puerto Lumbreras, care au fost descoperiţi în douã maşini, unul este un bãrbat în vârstã de 65 de ani şi celãlalt este o fetiţã de zece ani", a explicat un purtãtor de cuvânt al guvernãrii din Murcia. Cea de-a treia victimã este un bãrbat care "a cãzut într-o râpã cu maşina", a mai spus acesta.

De asemenea, o femeie este datã dispãrutã, a adãugat el.

Dupã inundaţiile care au afectat în cursul zilei Andalusia, ploile cele mai puternice se îndreptau seara cãtre nord-est, conform serviciilor meteorologice.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite