Sarkozy îl califică pe asasinul de la Toulouse drept ”monstru” şi ”fanatic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mohamed Merah, asasinul de la Toulouse
Mohamed Merah, asasinul de la Toulouse

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, l-a calificat, astăzi, drept ”monstru” şi ”fanatic” pe asasinul care a ucis şapte persoane la Toulouse şi care pare a fi conectat la reţeaua teroristă al-Qaida, transmite AFP.

”Aceste crime nu sunt comise de un nebun. Un nebun este iresponsabil. Crimele sunt cele ale unui fanatic şi ale unui monstru”, a afirmat liderul de la Elysee în cadrul unei reuniuni electorale la Strasbourg. ”Să căutăm o explicaţie pentru gestul acestui fanatic, acestui monstru, să avem cea mai mică înţelegere faţă de el sau, mai rău, să-i căutăm cea mai mică scuză ar fi o greşeală morală”, a adăugat Sarkozy.

Francezul de origine algeriană, Mohamed Merah, a fost ucis, astăzi, în urma unui schimb de focuri cu poliţia franceză, după ce a stat încercuit timp de 32 de ore într-un apartament din Toulouse. El a asasinat în ultimele două săptămâni trei poliţişti francezi, iar în urmă cu trei zile a atacat un colegiu evreiesc din Toulouse, unde a ucis trei copii şi pe profesorul lor, potrivit Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite