Sarkozy este nemulţumit de francezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolas Sarkozy, Franţa
Nicolas Sarkozy, Franţa

Cu şase luni înainte de alegerile prezidenţiale, liderul de la Elysee pomeneşte de un nou plan de austeritate şi le cere francezilor să muncească mai mult

Într-un discurs difuzat de postul naţional de televiziune, Nicolas Sarkozy a anunţat că guvernul urmează să prezinte în scurt timp un nou plan de austeritate bugetară, consecinţă a planului de salvare a zonei euro adoptat recent la Bruxelles.

În prima sa emisiune „în direct" de mai bine de opt luni, şeful statului francez şi-a îndemnat compatrioţii să muncească mai mult, să cheltuiască mai puţin şi să fie mai mult ca nemţii, în discursul în care a încercat să explice măsurile luate la summitul UE pentru evitarea contagiunii crizei .

În timp ce agenţiile de rating ameninţă că vor retrage Franţa din faimoasa „tripletă A", care-i permite să împrumute de pe pieţe la cele mai avantajoase rate, Sarkozy a declarat că „problema nu o reprezintă agenţiile de rating, ci faptul că francezii sunt prea cheltuitori. „Problema este că noi cheltuim prea mult", este de părere şeful statului francez.

Sarkozy a subliniat că Europa a evitat o catastrofă, dar a menţionat că Franţa trebuie să adopte măsuri de competitivitate, mai ales în raport cu Germania.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite