Sarkozy cere retragerea cetăţeniei pentru străinii care pun în pericol viaţa autorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat astăzi că i se pare corect ca cetăţeniea să le fie retrasă străinilor stabiliţi în Franţa care aduc atingere "în mod voluntar vieţii" unui poliţist sau unui jandarm, informează Reuters.

Pe de altă parte, Sarkozy doreşte ca cei care sunt minori şi comit o infracţiune care face atingere asupra autorităţilor să nu mai primească automat cetăţenia franceză în momentul majoratului. El a cerut şi extinderea câmpului de aplicare a brăţării electronice pentru supravegherea delincvenţilor ieşiţi din închisoare.

"Vom reevalua motivele ce pot declanşa retragerea cetăţeniei franceze", a spus Sarkozy.

"Cetăţenia franceză trebuie să poată fi retrasă oricărei persoane de origine străină care a dus atingere în mod voluntar vieţii unui poliţist, unui militar al jandarmeriei sau oricărei alte persoane depozitare a autorităţii publice. Cetăţenia franceză trebuie să fie meritată şi să te arăţi demn de ea", a subliniat preşedintele Franţei.

Potrivit Agerpres, Nicolas Sarkozy a fost astăzi la Grenoble pentru a numi noului prefect, Eric Le Douaron, fost poliţist. Predecesorul acestuia a fost demis în urma violenţelor recente din acest oraş.

Reamintim că la sfârşitul săptămânii trecute, după ce un bărbat, suspect într-un jaf armat asupra unui cazinou, a fost împuşcat în urma unui schimb de focuri cu poliţia în cartierul Villeneuve. Timp de trei nopţi, tineri din acest cartier au incendiat maşini şi au tras cu arme de foc asupra poliţiştilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite