Nicolas Sarkozy cere măsuri imediate împotriva ţiganilor delincvenţi, majoritari din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţiganii stabiliţi în Franţa au devenit o problemă de securitate internă în statul francez, însuşi preşedintele Nicolas Sarkozy tratând subiectul delincvenţilor romi veniţi din Europa de Est, în special din România. Şeful de stat francez a cerut ministrului de Interne, Brice Hortefeux, să accelereze punerea în aplicare a unui plan de acţiune pentru rezolvarea problemei delincvenţilor ţigani, scrie cotidianul "Le Figaro".

La finalul Consiliului de Miniştri de miercuri, preşedintele Franţei a solicitat implementarea cât mai rapidă a unui plan de acţiune.

"Plasaţi sub autoritatea unor grupuri mafiote care îi obligă să trăiască în condiţii de viaţă mizere, numeroşi cetăţeni provenind în cea mai mare parte din comunitatea romă sunt constrânşi să cerşească, să fure şi să comită tâlhării în contul celor care dau ordinele, regrupaţi în Carpaţi", notează "Le Figaro".

Numărul ţiganilor români arestaţi s-a dublat în 2009

Căderea zidului Berlinului a fost momentul care a marcat începutul "intensificării delincvenţei la scară mică şi medie", cauzată de populaţia de romi care a pătruns în Franţa, după 1990. În prezent, în împrejurimile Parisului există cel puţin 110 aşezări clandestine. Spre exemplu, numai în taberele din cartierul Seine-Saint-Denis trăiesc între 2.000 şi 3.000 de ţigani.

În 2009, numărul acţiunilor represive s-a dublat, comparativ cu anul anterior. Această situaţie e dată de cele 1.800 de arestări preventive ale hoţilor recidivişti originari din România, a atras atenţia un oficial din poliţia franceză.

Citeşte ce măsuri vor lua autorităţile franceze împotriva ţiganilor delincvenţi

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite