Sarkozy, şifonat de un scandal imobiliar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul Dreptei, acuzat că şi-ar fi luat casă sub preţul pieţei pe vremea când era primar Candidatul Dreptei la alegerile prezidenţiale din Franţa, Nicolas Sarkozy, a beneficiat în

Candidatul Dreptei, acuzat că şi-ar fi luat casă sub preţul pieţei pe vremea când era primar

Candidatul Dreptei la alegerile prezidenţiale din Franţa, Nicolas Sarkozy, a beneficiat în 1997 de o reducere de "cel puţin 300.000 de euro" la cumpărarea apartamentului său din Neuilly. El era pe atunci primar al acestui oraş, aflat în apropierea Parisului.

Potrivit săptămânalului "Le Canard Enchaine", soţii Sarkozy au obţinut mai întâi "o reducere cu 12 până la 35 la sută" a preţului pe metru pătrat a locuinţei, plătind cu aproape 4.000 de franci mai puţin decât preţul pieţei. Apoi l-au convins pe proprietar să-i şi reamenajeze apartamentul, fără să plătească nimic în plus. În total, cu reducerile la preţul de cumpărare şi cu banii pe care proprietarul i-a cheltuit pentru a transforma două apartamente într-un duplex, soţii Sarkozy au economisit cel puţin două milioane de franci, potrivit săptămânalului. În 2006, Sarkozy a revândut apartamentul pentru 1.942.000 de euro, cu o valoare adăugată de 122%.

Antreprenorul, printre favoriţii primăriei din Neuilly

S-ar putea spune că ministrul de interne francez ştie să facă afaceri, dar publicaţia atrage atenţia că antreprenorul Lasserre, de la care a cumpărat apartamentul familia Sarkozy, era printre favoriţii primăriei Neuilly.

"Le Canard Enchaine" va publica săptămâna viitoare o anchetă despre "misterele" impozitelor pe avere pe care le plătesc Segolene Royal şi partenerul său, Francois Hollande, liderul Partidului Socialist. Ca să nu fie luat prin surprindere, anturajul lui Sarkozy a anunţat că acesta plăteşte impozit pe avere de un an, baza de impozitare fiind de 1.137.000 de euro.

Dezvăluirile i-au umbrit campania printre francezii din Spania

Dezvăluirile din presă au căzut într-un moment nu tocmai plăcut pentru Sarkozy, care se afla în turneu electoral în Spania. Este pentru prima dată când un candidat la preşedinţia Franţei face campanie în afara graniţelor ţării şi se întâlneşte cu membrii comunităţii franceze din Spania. El a mai efectuat recent o vizită "de acelaşi tip" la Londra. Agasat că în loc să fie întrebat despre programul său electoral era chestionat despre "afacerea apartamentul", Sarkozy a calificat articolul drept "răuvoitor şi calomnios" şi destinat să îl "murdărească" înainte de alegeri.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite